06.-07.04. Uusi 2-luokkalainen

Pääsiäisen ja minun talviloman kunniaksi suuntasin Cärryn keulan jo Kiirastorstaina kohden pohjoista, kohteena Pello ja siellä Rohki-Halli. Niin sieltä jänghältä vaan löytyi keinotekonurmella varustettu lämmin halli kaikkien nietosten keskeltä, joten mukavahan tuolla oli viettää pari aurinkoista päivää agilityssä kisaamisen ja tuomaroinnin merkeissä. Tosin hallin pohja oli maksikoirille melkoisen liukas eli jos kartturi ei kertonut koiralle ajoissa suuntia, niin nurin mentiin ja samoin kävi myös kaksijalkaisille, jos kengät olivat pohjaltaan vääränlaiset. :o/ Mielestäni liukkaus johtui ihan siitä, että hallin tekonurmi oli liian tiukkaa, kumipurua oli liikaa ja se jäi rullamaan pintaan. Haravoimalla irtopurua vähemmäksi, uskoisin pidon paranevan kummasti. Mutta näillä mentiin! =o)

Molempina päivinä arvostelin 3-luokat, joten Noita pääsi kisaamaan toisena tuomarina olleen Rauno Virran radoille. Pitkäperjantaina kipiteltiin kaksi agirataa ja lauantaina sitten toisena hyppäri. Eka startti lähti vallan vauhdikkaasti liikkeelle ja tuntuikin, että en oikein koko radalla päässyt sukkulan matkaan. Yhdessä kohden putkelta tullessa meno stoppasi lähes kokonaan, kun jäin niin jälkeen, mutta lopulta päästiin maaliin saakka. Olo oli aika epätodellinen ja kuulin, kun kuuluttaja puhui vitosen virheestä eli mietin meidän saaneen kiellon siitä yhdestä saikkaroinnista… Jäähykävelyn jälkeen sain kuitenkin iloisia uutisia eli kuuluttaja pisti omiaan ja meidän tulos oli oikeasti 0 vp/-10,90 sij. 2/17 LUVA, SERT ja siirto 2-luokkaan! Hui vau miun pikkuista, onneksi tässä lajissa ei edelleenkään tyylipisteitä jaeta! :o)

Väliin tulikin sitten pidempi paussi ja kerettiin käydä tyttöjen – seuraneiti ja Noidan personal trainer Qiira oli siis mukana – kanssa kunnon lenkillä ekaa 2-luokan rataamme odotellessa. 2-luokkalaisia oli mukana todella vähän eli rataesittely oli kaikille yht’aikaa ja maxit aloittivat. Niinpä annoin Noidan tuttavalle pidettäväksi siksi aikaa, vaikka meillä oli kyllä häkkikin hallissa, kun ajattelin, että ei tarvitse suoraan sieltä radalle ottaa… Kovin rauhallisen oloisena Nomppis siellä istuksi, mutta kun menin sen hakemaan, niin vinkui ja ”pureksi” minua! Noh, radalla kerettiin mennä kaikki viisi hyppyä, joista kaikista rima alas ja minä keskeytin ja HYL… =8o| Eli pikkuneiti kävi HIUKAN lämpöisenä! Mietin, että onko meille ikinä käynyt kisoissa näin ja muistin, että kyllä on ja silloinkin jätin Noidan kehänlaidalle odottamaan vieraan pitämänä rataesittelyn ajaksi. Juu, ei toimi meillä ei!

Lempeän Suvannon leppoisten yöunien jälkeen jatkettiin lauantaina kisaamista. Tällä kerralla päätin, että Noita saa odottaa sermin takana häkissä rataesittelyn ajan, jonne laitan sen juuri ennen esittelyyn menoa. Tämä toimikin ihan hyvin ja koira oli huomattavasti paremmin kuulolla. Ekana olleelta hyppyradalta virheitä kuitenkin tuli parin riman verran ja yksi kielto, mutta nyt nuo rimat oli minun ohjausvirheitä. Tuloksella 15 vp/-8,00 sij. 2/3 päästiin kuitenkin palkintopallille. ;o)

Toisena ratana oli sitten agilitya ja nyt meno oli jo ihan toista! Tosin kyllä sillekin radalle yksi vähältäpiti viimehetken pelastus mukaan sopi, mutta nyt hyppy kulki oikein mainiosti. Lopussa sitten yksi kurvi lipesi pitkäksi ja toin koiran niin vinosti keinulle, että nousukontakti jäi ottamatta… Plaah! Tulokseksi siis 5 vp/-11,11 sij. 2/3 ja eka nousunolla oli enemmän kuin lähellä. :o/ Noh, tästä on hyvä jatkaa ja olin enemmän kuin tyytyväinen kakaran menoon.

Loppupäivä meni sitten tuomaroidessa ja nauttiessa vauhdikkaista ja hienoista 3-luokkalaisten suorituksista. Varsinkin hyppärillä oli niin vauhdikasta menoa, että tuomarikin meinasi vallan eläytyä menoon ja tasoluokan jälkeen piti oikein kipaista toimistoon kysymään, että kuka voitti. =o) Kotimatka kisojen jälkeen oli pitkä, mutta sujui yllättävän kivuttomasti, vaikka kello olikin melko paljon ennenkuin olin kotona. Kiva oli viettää pääsiäistä pohjoisessa ja kiitos Ragitille ja Länsirajan kennelkerholle!

Kategoria(t): Agility, Kilpailut. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s