31.03. Vuoroin kehänarujen sisä- ja ulkopuolella

isaviikonloppu Kuopiossa Hu-Pun kisoissa lämpimällä Musti&Mirri-Areenalla. Tällä kerralla oman kisaamisen ohessa hoitelin myös toisen tuomarin hommia eli koko viikonloppu hujahti Kuopiossa. Varsinkin sunnuntaina Noita joutui päivystämään häkissä pitkän tovin, mutta se on onneksi niin fiksu, että ei revi siitä pulttia, vaan makoili tyytyväisenä isossa häkissä ja oli ihan umpi unessa, kun kävin välillä sitä katsomassa. Muutenkin se on kyllä aika helppo ja kiltti matkaseuralainen.

Noita siis aloitti meidän viikonlopun kisaamalla Ojanperän Riston radoilla. Ihan helpoimmasta päästä eivät radat olleet eli näissä piti jo osatakkin jotain. ;o) Eka rata alkoi kahden hypyn ja renkaan suoralla, josta puomille vino lähestyminen. Koetin tähän taktiikkaa ottaa renkaalta vastaan jarruttaen ja siitä vekkaus hypylle, jotta puomikulma suoristuisi. Suunnitelmana hyvä, mutta mitä tekee kartturi? Seisoo sitten loppupelissä niin lähellä sitä rengasta Noidan edessä, että törmäyshän siitä tuli ja kosketusvirheenä vitonen, plaah! Jatkettiin ja heti sen puomin jälkeisessä hyppykuviossa liikuin itse niin, että vein koiran omalla liikkeellä väärälle esteelle eli hakikin A:lle ja HYL.

Toinen rata alkoi kakkoshypyn takaakierrolla, johon niistosokkari ois ollut omiaan, mutta en uskaltanut sitä koettaa viimeaikaisten hyppyongelmien takia. Ajattelin sitten vaan pyörittää ympäri, vaikka tiesin sen olevan huono ratkaisu, sillä jatkossa oli edessä kahden hypyn ja renkaan suora ja loivalla kaarella ollut putki. Tuonne olisi pitänyt ennättää vielä tyrkkäämään putken jälkeiselle hypylle. Niinhän siinä kävi, että en ennättänyt, joten kielto suoralla olleelta renkaalta, kun lähtoi hakemaan minun puolella ollutta A-estettä. Tosin tuota ennen kerkesi heittää taas kauhian maisemalenkin ennen sitä takaakiertoa, kun seisoin sujuvasti peittämässä sen kierrettävän siivekkeen.. Kiellon jälkeen jatkettiin puhtaasti, kunnes pituudelta viimeinen osa nurin ja puomilla kontaktivirhe! Tämä kylläkin oli minun vika eli Noita reagoin pysäytyskäskyyn heti ja annoin sen liian aikaisin ja Noi stoppasi ennen kontaktia. Jostain syystä en auttanut sitä loppuun, vaan vedin sivuun niin, että putosi pois esteeltä. Tuloksena siis 15 vp/-9,65 sij. 10/21.

Viimeinen rata oli sitten tutusti se hyppäri, josta meille tuloksella ei ole merkitystä. Lähdin sitten kokeilemaan, että mitä Noita nyt kestää eli tarkoituksella mentiin suht lujaa. Alun neljän hypyn suoraa ei ihan kestänyt eli neljäs rima alas, kun vedätin koko suoran. Muuten sitten aika kivaa baanausta ja matkalle yksi pyörähdys, josta ei virhettä ja lopussa liukui yhden käännöksen tooooosi pitkäksi, kun koetin keretä valssaamaan. Näistä suhinoista huolimatta selkeesti luokan nopeimmalla ajalla 5 vp/-7,30 sij. 1./21. Kyllä sen kanssa kerkiää, vaikka mukaan sopii vähän ylimääräistäkin säätöä.

Eli ei tullut sitä uupuvaa nollaa näistäkään kisoista. =o) Täältä löytyy ratapiirrokset, tosin A1 radalla rengas oli esteenä 2. Samassa linkissä on myös minun 2-luokkien radat ja täältä löytyy arvostelemani 3-luokkien radat. Kaikkiaan erittäin mukava viikonloppu.

Kategoria(t): Agility, Kilpailut. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s